NL | FR | EN
 
 
 
 
Over Wycam's

Wycam’s is een Belgische producent van traditioneel en kwaliteitsvol hard suikerwerk dat gemaakt wordt volgens een zeer modern fabricageproces. Alle producten worden vervaardigd met hoogwaardige ingrediënten en verpakt met de modernste technieken.

Wycam’s koos voor een unieke formule: hard suikerwerk verpakt in blikjes met een mooie ambachtelijke uitstraling.
 
Historiek

De naam Wycam’s komt oorspronkelijk van Camille Wyckmans. Camille begon zijn carrière in 1946, thuis, in de gemeente Schoten. Op een Leuvense Kachel en volgens een regionaal recept maakte hij de eerste “Borstbollen®”. Aanvankelijk verkocht hij ze enkel thuis in zijn eigen kruidenierswinkel. Doordat ze blijkbaar in de smaak vielen, nam hij ze later ook mee in zijn kleine bestelwagen, op zijn huis-aan-huisronde. Toen al verpakt in blikjes werden ze meer en meer verkocht. De Borstbollen® kenden uiteindelijk steeds meer succes waardoor een heuse productie met extra mensen al snel noodzakelijk werd. Camille zocht destijds naar methodes om de snoepjes met hulp van machines te maken en toch de unieke en originele smaak te behouden. Doordat zijn pionierswerk steeds meer  bijval genoot, besloot Camille zich volledig te focussen op de Borstbollen® en de kruidenierswinkel werd gesloten. Het gebouwtje in Schoten werd al gauw te klein voor de groeiende hoeveelheden Borstbollen®, die er gemaakt moesten worden. In 1973 verhuisde Wycam’s naar een nieuwe fabriek te Kalmthout, ten noorden van Antwerpen. Ook werd toen besloten het productgamma verder uit te breiden. De leiding kwam in handen van zoon Robert Wyckmans die de verkopen verder uitbreidde over heel België, alsook naar de buurlanden Nederland, G.H. Luxemburg, Frankrijk en Duitsland.

Wycam’s is tot op de dag van vandaag nog steeds een familiale onderneming. Het bedrijf wordt thans geleid door de derde generatie, vertegenwoordigd door Eric Wyckmans, die er trots op is dat hun kwaliteitsproducten nog steeds erg gewaardeerd worden. Wycam’s is door jong en oud tot ver buiten de landsgrenzen gekend.
 
 
 

 
 

Wycam's

Europark Oost 16 | B-9100 Sint-Niklaas
Tel. 0032 (0)3 666 74 36 

Privacy Policy & Disclaimer