Sven Ornelis – Foodblogger en radiopresentator

“Een speelse variatie op een heerlijke klassieker. De verrassende ster van dit frisse gerecht is de zoete crunch van Wycam’s Muntbollen”

Wat je nodig hebt

Voor 4 personen

  • 150 gr fetakaas
  • 100 gr verse roomkaas (mag light zijn)
  • 300 gr watermeloen
  • 1/2 rode ui
  • Scheutje olijfolie
  • 6 Wycam’s Muntbollen
  • Enkele muntblaadjes
  • Optioneel: scheutje room

Aan de slag

Snijd de watermeloen in brunoise (blokjes van 1cm op 1cm). Snipper de halve rode ui. Laat de ui een tiental minuutjes weken in koud water, voor een zachtere smaak. Giet de ui af, dep goed droog. Meng de watermeloen met de rode ui. Meng er wat olijfolie onder, en kruid goed af met peper en zout. Meng de verse kaas met de feta en wat peper in een keukenrobot, tot je een mooi romig mengsel hebt (eventueel een scheutje room toevoegen). Vijzel de Wycam’s Muntbollen fijn.

Presentatie

Doe een mooie bodem van de watermeloen-salade onderaan in een cocktailglas. Doe daar bovenop een laagje van de feta-mousse. Werk vlak voor het serveren af met fijne stukjes Wycam’s Muntbollen en eventueel een extra blaadje verse munt. Smakelijk!


SUIKERWERK