Hard
suikerwerk op
ambachtelijke
wijze

C. Wyckmans

Schoten

Het verhaal van ons snoepgoed begon in 1946 in Schoten. Camille Wyckmans had er een kruidenierszaakje dat tijdens WO2 helaas geplunderd werd. Met wat overbleef maakte hij de eerste echte Borstbollen op zijn Leuvense stoof. Die verkocht hij in zijn kleine zaak. Mensen hielden ervan en door de groeiende populariteit besloot Camille grotere oplages te maken en die aan huis te leveren met een bestelwagen. Toen al verpakte hij de Borstbollen in de typische blikjes, die we ook vandaag nog gebruiken.

1946

1973

Succesrecept

Unieke smaak

Het succes van de Borstbollen bleef groeien en dwong Camille om zijn kruidenierszaakje te sluiten en zich volledig te richten op het maken van snoepgoed. In 1973 verhuisde Wycam’s naar een echte fabriek in Kalmthout. Het unieke recept werd er trouw voortgezet.

Productgamma

Kalmthout

In Kalmthout werd de zaak overgenomen door Robert Wyckmans, zoon van Camille. Nieuwe smaken werden aan het gamma toegevoegd en de verkoop bleef uitbreiden. Niet alleen België lustte Wycam’s snoepjes, maar ook Nederland, Luxemburg, Frankrijk én Duitsland sprongen mee op de kar.

1982

2017

J. Thijs

Overname

Robert gaf de fakkel door aan zijn zoon Eric. Daarna werd het bedrijf verkocht en kwam het in de handen van onze familie terecht: de familie Thijs. Met een gerust hart kunnen we je zeggen dat confiserie ook onze passie is. Ons doel? De Wycam’s traditie in ere houden met respect voor het authentieke recept.

Shake it
Share it

Productie

Unieke recepten

Wycam’s maakt haar snoepgoed met respect voor het traditionele recept. De productie verloopt dan ook op geheel unieke wijze. Hoe precies? Dat blijft uiteraard een goed bewaard geheim. Wel kunnen we meegeven dat we mee-evolueren met de laatste technieken en regelgeving qua voedselveiligheid. De kern en smaak van het recept blijven echter wel altijd hetzelfde.

Wycam’s denkt groen

Binnen het productieproces speelt ook duurzaamheid een belangrijke rol voor Wycam’s. Daarom hebben we geïnvesteerd in kwalitatieve isolatie en verwarmen we met aardgas in plaats van mazout. We zijn ons bewust van de wereldwijde milieu- en klimaatproblematiek en maken daarom de keuze om in te zetten op een groenere productie. Onze elektriciteit is 100% groen en wordt lokaal geproduceerd door Wase Wind. Op die manier dragen we ons steentje bij aan een betere wereld.