Mixologist Hannah Van Ongevalle

‘Een lekker, verrassend en simpel recept, perfect om samen met vrienden en familie van te genieten. De Wycam’s Winter Punch verdient zeker een plaatsje op het feestmenu.’

Wat je nodig hebt

Voor 5 personen

  • 500 gr kristalsuiker
  • 10 Wycam’s muntbollen
  • 10 cl rode vermouth
  • 10 cl donkere rum
  • 5 cl vers sinaasappelsap
  • 10 cl vers limoensap
  • 25 cl gemberbier

Aan de slag

Warm 500 gr kristalsuiker op met 500 ml water. Van zodra de suiker is opgelost, voeg je 10 muntbollen toe aan de warme siroop. Zet terug op het vuur tot de bollen gesmolten zijn. Roer regelmatig zodat de bollen niet aan je pot blijven kleven. Zeef de siroop in een fles wanneer de bollen volledig opgelost zijn. Bewaar de siroop koel. Giet 10 cl muntbollensiroop in een ruime kan of bowl. De overige siroop kan je afgesloten bewaren in de koelkast. Voeg daarbij de vermouth, de rum, het sinaasappelsap, het limoensap en het gingerbeer. Vul 5 wijnglazen tot aan de rand met ijsblokjes. Schenk de punch in de glazen. Werk af met een stokje kaneel en een schijfje sinaasappel.

Probeer dit recept zeker ook eens met Wycam’s koffiebollen

SUIKERWERK