Leslie en Cuisine

“Een perfect tussendoortje bestaat niet, of wel? Probeer de ‘fluffy mini pancakes’ met een krokantje van Wycam’s boterbollen.”

Wat je nodig hebt

Voor 4 porties

  • 4 eieren
  • 50 gr bloem
  • 50 gr suiker
  • 60 ml volle melk
  • 1 pot Wycam’s boterbollen  (195 gr)
  • een scheutje room

Aan de slag

Voorbereiding

Start het recept met de voorbereiding voor de afwerking. Leg 4 Wycam’s boterbollen op een vel boterpapier in een ovenschaal ver genoeg uit elkaar en laat in de oven op 200° smelten tot het dikke bellen maakt. Dit duurt een 5 à 10 minuten. Haal voorzichtig uit de oven en laat afkoelen op de bakplaat tot het harde karamelschijfjes zijn. Vijzel voor het sausje 20 Wycam’s boterbollen in kleine stukjes en kook samen met een scheutje room tot alles gesmolten is. Laat afkoelen.

Het deeg

Voor de pancakes, scheid het eigeel van het eiwit. Klop het eigeel op. Voeg daar de gezeefde bloem en de melk aan toe. Voeg suiker toe aan het eiwit en klop dit stijf. Als het eiwit heel stevig is, voeg het dan toe aan het opgeklopte eigeel om een zeer schuimige textuur te verkrijgen.

Bakken

Verhit een koekenpan op laag vuur en vet deze in met een beetje olie. Maak in de koekenpan hoopjes deeg zodat je dikke pannenkoekjes van ongeveer 5 à 6 cm diameter krijgt. Voeg hier 1 eetlepel water aan toe en sluit het geheel af met een deksel. Kook gedurende 3 minuten, draai dan de pannenkoeken voorzichtig om en voeg opnieuw een paar druppels water toe. Kook opnieuw 3 minuten met het deksel er terug op. Neem de mini pannenkoeken uit de pan.

Presentatie

Schik, vlak voor het opdienen, 5 tot 6 pannenkoekjes op elkaar op een bord en garneer de bovenkant met het Wycam’s karamelschijfje. Werk af met de zachte boterkaramelsaus. Tijd om te genieten!


SUIKERWERK