Thomas Vandenbroeckchef patissier

“Jouw ijsdessert upgraden? Dat kan dankzij de perfecte combinatie van verschillende Wycam’s smaken!”

Wat je nodig hebt

Voor 5 personen

Crumble

  • 100 gr boter
  • 100 gr suiker
  • 80 gr bloem
  • Snuifje fleur de sel
  • 20 gr cacaopoeder (donker) 
  • 20 gr halve hazelnoten
  • 20 gr Wycam’s muntbollen

Peertje

  • 50 gr suiker
  • 100 ml witte wijnazijn
  • 240 ml witte wijn
  • 120 ml water
  • 1 stok gebroken zoethout
  • 1 halfrijpe handpeer

Slagroom

  • 410 ml room (35%)
  • 20 g bloemsuiker

Boterkaramel

  • 1 pot Wycam’s boterbollen (195g)
  • Snuifje fleur de sel

Suikerdecoratie

  • 1 pot Wycam’s borstbollen (195g)

Coupe

  • 1 pot Wycam’s ijs van Cremerie François (of vanille-ijs als alternatief)

Aan de slag

De ijscoupe is opgebouwd uit cacao crumble met Wycam’s muntbollen, een gestoofd peertje in witte wijn en kruiden, suikerdecoratie van Wycam’s borstbollen, slagroom en een zachte boterkaramel van Wycam’s boterbollen.

Crumble

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de boter, de bloem, een snuifje fleur de sel, het cacaopoeder en 100 gr suiker tot een crumble. Verkruimel het deeg over een bakplaat met bakpapier. Strooi de halve hazelnoten op het rauwe deeg en bak 10 à 15 minuten in de oven op 180 °C. Vijzel de muntbollen tot poeder en hou het apart in een potje.

Gestoofd peertje 

Laat de witte wijnazijn, de witte wijn, 50 gr suiker, het water en het stokje gebroken zoethout koken. Voeg de peer toe en laat het verder garen op een laag vuurtje. Gaar dit niet te ver. 

Slagroom

Klop de bloemsuiker en 200 ml room op tot slagroom.

Zachte boterkaramel

Vijzel de Wycam’s boterbollen in kleine stukjes en kook ze in 210 ml room met een snuifje fleur de sel tot alles gesmolten is. Laat afkoelen.

Suikerdecoratie

Ter decoratie smelt je Wycam’s borstbollen en laat je de hete suiker met een eetlepel op een bakpapier vallen. Breek hier stukjes van als decoratie.

Presentatie

Op de bodem van je bord, glas of kommetje strooi je de crumble met het Wycam’s muntbollenpoeder, daarop het gestoofd peertje met daarnaast een mooie bol Wycam’s ijs van Cremerie François (of vanille ijs als alternatief). Plaats daartegen een stukje suikerdecoratie en spuit de slagroom met een spuitzak naast de bol ijs. Werk dit geheel af met een takje munt en een paar dotjes zachte boterkaramel.

Genieten maar, van deze ‘guilty pleasure’!

SUIKERWERK