Bakker en patissier Toon De Klerck

‘Panna cotta is waarschijnlijk een van de populairste desserten uit de Italiaanse keuken. Met de toevoeging van de Wycam’s koffiebollen geven we er een Belgische twist aan.’

Wat je nodig hebt

Voor 8 personen

  • 1 l room (40%)
  • 200 gr Wycam’s Koffiebollen
  • 20 cl water
  • 7 cl gelatineblaadjes (zilver)

Aan de slag

Laat vooraf de gelatineblaadjes weken in koud water. Voeg de Wycams koffiebollen samen met het water. Breng zachtjes aan de kook. Blijf met een houten lepel roeren tot je een stroperige karamel krijgt. Blus de karamel met de room. Doe dit geleidelijk aan door telkens een beetje room toe te voegen. Blijf voort-
durend roeren. Zeef de koffieroom om stukjes te vermijden. Voeg de geweekte gelatine toe en mix alles glad. Verdeel de panna cotta over 8 potjes en laat afkoelen. Laat de panna cotta minimum 3 uur opstijven in de koelkast. Werk af met een toefje slagroom en Wycam’s koffiebolschilfers, gemalen in een vijzel.

Probeer dit recept zeker ook eens met Wycam’s boterbollen.

SUIKERWERK