Kaasaffineur Frédéric Van Tricht

‘Je diner afsluiten met een plankje exquise kazen is altijd een goed idee. Ook als voorgerecht is kaas een echte aanrader. Deze zachte geitenkaas afgewerkt met een crunchy Wycam’s korstje zal iedere gastronomische liefhebber verrassen en bekoren.’

Wat je nodig hebt

Voor 5 personen

  • ijsbergsla
  • rode krulsla
  • 4 stronken witlof
  • 2 zure appels (bv. Granny Smith)
  • pijnboompitten
  • 30 Wycam’s borstbollen
  • geitenkaas Aurélie van Kaasmakerij Karditsel
  • balsamicoazijn, liever geen siroop
  • gerookte spekblokjes

De Geitenkaas Aurélie kan vervangen worden door Sainte-Maure AOP met aslaag of jonge crottin.

Aan de slag

Versnipper de ijsbergsla. Pluk de rode krulsla. Snij het witlof fijn. Snij de appel in 4. Verwijder het klokhuis, maar laat de schil er aan. Snij de kwartjes appel in lange balkjes van 3 op 3 mm. Rooster de pijnboompitten in een droge pan. Hou ze goed in de gaten, ze durven snel aanbranden. Laat de pijnboompitten afkoelen. Verkruimel de Wycam’s borstbollen in een vijzel tot poeder. Snij het rolletje geitenkaas in schijven van een 1,5 cm en paneer ze met het Wycam’s poeder. Zet de geitenkaas 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Om de korst extra krokant te krijgen, kan je ze heel kort afbranden met een gasbrandertje of onder de grill plaatsen in de oven.

Vinaigrette

Meng 1 el mosterd met 2 el (cider)azijn. Roer met een garde. Voeg al roerend 4 el olijfolie toe. Kruid met peper en zout. Meng de salade met een beetje olijfolie en balsamico. Serveer alles op een bord en besprenkel met de vinaigrette. Leg de gekarameliseerde kaas er boven op. Bak het spek krokant en verdeel het over de salade.

SUIKERWERK